WETGEVING


De afdeling Wetgeving van de Dienst Juridische Informatica (DJI) die in 1979 onder de generieke naam van JUSTEL (Ius telecommunicationibus) werd gecreŽerd, beheert de inhoud van de databases Wetgevingsindex en Geconsolideerde wetgeving.

De Wetgevingsindex is de steunpilaar van de Geconsolideerde wetgeving. Alle teksten van de Geconsolideerde wetgeving bestaan in de Wetgevingsindex. Maar niet alle teksten van de Wetgevingsindex worden integraal in de Geconsolideerde wetgeving hernomen.

In deze toepassing zijn de twee databanken met een enige interface te raadplegen en de informatie van elkeen zijn op geÔntegreerde wijze vertoond. De aangebrachte wijzigingen, met verwijzing naar de wetgevingsindex, zijn eveneens te raadplegen binnen de integrale versie van de tekst in een lijst, die dagelijks wordt bijgewerkt (D +1).

De bestaande toestand van een tekst de dag voor de raadpleging is dus ten minste zichtbaar in de vorm van een verwijzing naar de wijzigingstekst met hyperlink naar de officiŽle wijzigingstekst (PDF) gepubliceerd de vorige dag in het Belgisch Staatsblad.


De teksten die het onderwerp van een update maken, krijgen een nota met de publicatiedatum van de laatste opgenomen wijziging. Als een wijziging volgend op die datum gepubliceerd werd, verschijnt op het einde van het opschrift van de tekst een hyperlink, die toelaat de tabel van de wijzigingen te raadplegen. Zo nodig, wordt deze tabel dagelijks bijgewerkt met hyperlinks naar de wijzigingen in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd (na juni 1997).

De wijzigingen die aan een tekst worden aangebracht, worden slechts in functie van de bepaalde of bepaalbare datum van hun inwerkingtreding uitgevoerd, en in de gevallen van een onbepaalde datum van inwerkingtreding ertoe aanzet om niet de update uit te voeren, wordt een vermelding van het bestaan van deze wijziging, met hyperlink naar de voortplantingswijzigingstekst van de wijziging, te kennen gegeven.

De update is een werkwijze die in een enige tekst gegevens van een origineel document overneemt met al zijn wetswijzigingen.